Välkommen till Jomatanjo´s

 Start   Intro  Mina hundar  Valpar  Kullar  Om kenneln

 Fotoalbum  Utställning   Nyheter   Kontakt   English

Om
 


Avelsmål

Vi har som mål att få fram friska, sunda Grosser med god exteriör och mentalt stabila hundar. Vi har över 30 års erfarenhet av rasen. Våra valpar ska komma till kärleksfulla hem som fullvärdiga familjemedlemmar. Långvarig god kontakt med valpköpare både i glada och sorgliga händelser önskas.  Några kg foder, leksak, tuggben, filt, dvd om valpar, registrering i SKK, sedvanliga vaccinationer, veterinärbesiktigade vid leverans ej äldre än en vecka, samt pärm med stamtavla, tips och råd inför valpens hemkomst och framtid. Valparna har dolda felförsäkring 3 år och är avmaskade minst 2 ggr. Köpeavtal ingår också.

Vi strävar att följa SSHK:s bestämmelser gällande avel för Grosser.

Vi följer också det regelverk som finns hos SKK för uppfödareoch uppfödning. Har genomgått hela SKK:s uppfödarutbildning.

Se FCI standard och övrig rasinformation för Grosser här.

 

Hur det började

 

Allt började 1986 då jag köpte min allra första egna hund. Efter att i många år motionerat, tränat lydnad och varit med på en och annan jakt med min fars jakthundar. Det blev en grosser Grosserhofs Goldie Hawn. Med henne åkte jag på många utställningar och hon vann det mesta vi åkte på. Eva Franzen en underbar uppfödare som alltid hade dörren öppen för oss hundentusiaster. Jag sänder dig ofta fortfarande många tankar.


SUCH Grosserhofs Goldie Hawn

Senare införskaffades en schäfer. Jag gick min instruktörsutbildning i Halmstad 1989 och hade under några år kurser i Hyltebruks brukshundklubb.

Jag tävlade också lydnad och apell. Och när bordercollien Sudden inskaffades så var det jag som åtog mig att gå alla kurser då man inte får en bra vallhund gratis bara för den går under benämningen vallhund.

Grossrarna Fajita, Safir och Honda har vi haft förmånen att också få äga. Fajita fick 2 kullar.

Våra barn föddes -90, -92, -93, -98 så tyvärr ligger träningen på appelplan nere men någon gång ska jag ta upp detta intresse som jag har för lydnad och bruks men som sagt var sak har sin tid. Min man är mjölkbonde och vi har även viss uppfödning av ponnies och ardennerhästar. Till gården hör även fem katter. Efter många års nattarbete på ett äldreboende jobbar jag numera som personlig assistent.


Vi bor här.

 


 

© Jomatanjo´s kennel

upp